Land Rover Defender bekroond met World Car Design Of The Year 2021

De Land Rover Defender werd op de jaarlijkse World Car Awards uitgeroepen tot World Car Design of the Year 2021. Het is al de derde keer dat Land Rover de felbegeerde prijs in ontvangst mag nemen na eerdere overwinningen voor de Range Rover Velar (2018) en de Range Rover Evoque (2012), en het is de meest recente in een reeks van wereldwijde onderscheidingen voor de robuuste 4x4.

De nieuwe Defender blijft trouw aan de pioniersgeest die al meer dan zeventig jaar centraal staat bij het merk en geeft een nieuwe invulling aan de term ‘avontuur’ voor de 21e eeuw. Hij verenigt zijn iconische naam, vormgeving en capaciteiten met diverse koetswerkdesigns en kan worden gepersonaliseerd met vier accessoirepacks zodat eigenaars er maximaal van kunnen genieten. De prijs voor World Car Design of the Year bekroont de meest uitmuntende nieuwe auto van de voorbije twaalf maanden en is voorbehouden aan wagens die voldoen aan de hoogste normen inzake technische innovatie en design - en tegelijk grenzen verleggen. 

Prof. Gerry McGovern OBE, Chief Creative Officer van Jaguar Land Rover:

“De nieuwe Defender laat zich beïnvloeden door zijn verleden, maar laat zich er niet door beperken. We zijn dan ook verheugd dat hij met deze onderscheiding werd bekroond. Onze visie was om een Defender van de 21 eeuw te creëren door de grenzen van engineering, technologie en design te verleggen met behoud van zijn gerenommeerde DNA en terreincapaciteiten. Dat is uitgemond in een meeslepende 4x4 die klanten emotioneel aanspreekt.” 

De Defender heeft een ongeëvenaard exterieur.
Het unieke, kenmerkende silhouet toont onmiddellijk het karakter van de auto.